beeldmerk
Summerschool 2021
beeldmerk

Voel je vrij!

Webinars terugkijken

Ben je al een geregistreerde gebruiker op Werken aan jouw toekomst: online? Dan kan je gelijk beginnen met stap 6 van onderstaande opsomming! Zo niet, volg dan snel de volgende stappen 1 t/m 6:

1. Meld je aan op de website van Werken aan jouw toekomst
2. Ontvang automatisch een mail met code voor de registratie bij Werken aan jouw toekomst: online 
3. Ga naar academieportal.nl/werkenaanjouwtoekomst?registratie
4. Vul bij 'Registreren' je voornaam, achternaam, privé e-mailadres en code in
5. Ontvang je persoonlijke inloggegevens via de mail voor de online-omgeving en log in
6. Voor de leerlijn 'Summerschool-festival 2021' ga je in de bovenste balk naar de kop 'Leerlijnen', klik deze aan en daarna kom je direct bij de leerlijn uit

Vrijdag 2 juli – thema Persoonlijk leiderschap

Meer werken en leven op jouw manier! - Debbie Schouten (09.30 - 10.30 uur) 

In een snelle, steeds veranderende wereld is het soms lastig om grip te houden op je eigen leven. Afgeleid door de dagelijkse rompslomp en de dingen die je moet, vergeet je stil te staan bij wat werkelijk belangrijk voor je is en waar jij blij van wordt. Tijdens dit webinar nemen we de tijd om daar stil bij te staan. Je krijgt praktische handvatten die je op weg helpen om jouw persoonlijk leiderschap verder te ontwikkelen.  

 
Debbie Schouten is trajectadviseur en trainer bij FNV Loopbaanservice. Sinds 2011 heeft ze haar eigen praktijk Buro Factor D waar ze mensen coacht bij het vergroten van hun persoonlijk leiderschap. Elk jaar werkt Debbie met een levensthema en dit jaar is dat Zichtbare Eigen Wijsheid.

Vraag en antwoord

  1. Ik vind de gedragsverandering het lastigst, de waan van de dag ontwijken, nog tips?Oud gedrag komt door je reptielen brein en/of opgedane ervaringen en is dus inderdaad lastig om ‘eventjes’ te veranderen. Wanneer je moe of gestresst bent, val je vaak weer terug in dat wat je kent. Wat ik je daarom aanraad is dat wanneer je merkt dat je in oud gedrag vervalt, je op de ‘pauzeknop’ drukt. Vervolgens check je hoe het komt dat je dit gedrag vertoont (ben je moe, heb je stress, ervaar je tegenslag etc). En zonder daar jezelf over te veroordelen dat je dit gedrag hebt vertoond, kies je voor het nieuwe gedrag door je zelf af te vragen: Welke gedachte ik nu eigenlijk nodig? Wat werkt wel? Nieuw gedrag aanleren gaat met vallen en opstaan: dus jezelf vergeven en opnieuw kiezen.
  2. Je zei net iets over ‘vooral nadenken waar je blij van wordt’ en niet wat je kan. Heb je nog tips om dat te ontdekken? In het boek van Ken Robinson, The Element, beschrijft hij dat we in het onderwijs worden gestuurd op competenties. We worden datgene waar we goed in zijn. Maar hij omschrijft ook dat we niet moeten onderschatten hoe belangrijk het is dat we iets doen waar we blij van worden. Als voorbeeld nam hij een zeer begaafde concertpianist die erg goed was in het vak maar toch zo ongelukkig was, dat de pianist is gestopt vanwege de continue druk van presteren. De kunst is de combinatie te vinden van iets waar je goed in bent en datgene waar je blij van wordt en dan ook nog het liefst op jouw eigen manier. Maar hoe ontdek je dan waar je blij van wordt? Vraag jezelf af waar jij mee bezig bent wanneer jouw tijd voorbijvliegt zonder dat het je moeite kost. Wat doe jij op dat moment? Wanneer vergeet je op de klok te kijken, omdat je verzonken bent in datgene wat jij aan het doen bent? Zijn er elementen in te vinden die je in jouw (toekomstige) werk kunt vergroten en/of toevoegen?
  3. Heb je naast de tip om een loopbaancoach te benaderen ook boekentips? Er zijn vele boeken over dit thema geschreven, maar waar ik zelf veel aan gehad heb: 
  • Dromen, Durven, Doen van Ben Tiggelaar
  • Life safari van John P. Strelecky
  • Loopbaanzelfsturing van Adriaan Hoogendijk
  • De kracht van kwetsbaarheid van Brené Brown
  • Flow Magazine (totaal iets anders, maar ik vind dit een aanrader omdat hier altijd wel iets in zit wat je aan het denken zet en je in beweging brengt)

De 6 geheimen van succesvol jezelf zijn - Hélène Oosterhuis (11.00 - 12.00 uur)

Hélène Oosterhuis neemt je tijdens het webinar mee op ontdekkingsreis in de wereld van succesvol jezelf zijn. Via haar koffer onthult ze via 6 symbolen de 6 geheimen. De geheimen kunnen we nu nog niet verklappen. Een tipje van de sluier geven we graag. Je ontdekt de essentie van succesvol jezelf zijn, waarom het vaak zo’n uitdaging is en je krijgt een strategie die je helpt om makkelijker, effectiever en succesvoller jezelf zijn. Zorg dat je een knijper bij de hand hebt, want de knijper gaat je een mooi inzicht geven. 

Hélène Oosterhuis is spreker, eigenaar van de EigenWijsheid Academy, trainer, coach en auteur. Zij combineert sociale-en positieve psychologie, neurowetenschap, NLP, mBraining met oude wijsheid tradities. Zij combineert haar kennis met levenservaring en humor. Ze is praktisch, doeltreffend en haar motto is: Wees succesvol jezelf, want dat is het mooiste wat je jezelf en de wereld kunt geven.